Bitef teatar deli 2x2 karte za predstavu SVETA PRADA, autora Vladimira Aleksića, prema tekstovima Tamare Antonijević, Olge Dimitrijević, Vedrane Klepice, Dimitrija Kokanova i Maje Pelević. Pošaljite svoje podatke i kontakt, na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. SVETA PRADA se igra u petak, 27. januara u 20h u Bitef teataru. Globalizovani svet današnjice bez problema povezuje krokodile, šanere, srpske radnice, ruske tajkune i italijanski dizajn. O tome govori ovaj projekat, koji prati „životni put“ jedne torbe. Kroz priču o modnoj industriji, projekat se bavi fenomenom tržišta i savremenog kapitalizma, uz fokus na procese proizvodnje i konzumacije. Od radnika do pripadnika džet seta,  SVETA PRADA se bavi sudbinama ljudi koji vode svoje potpuno različite živote, neravnopravnih statusa i mogućnosti.

Vladimir Aleksić je kao autor projekta i producent istog, pozvao četiri spisateljice i jednog pisca kojima je naručio tekstove na određene teme koje obrađuje ovim projektom. Pisci tih tekstova su napisali monologe kojima obrađuju srodne teme iz različitih perspektiva pet različitih dramskih junakinja. Dobijeni tekstualni materijal je postao osnovna građa za adaptaciju izvedbenog teksta po rediteljkinom konceptu predstave.

Predstava SVETA PRADA analizira odnose moći unutar modnog tržišta kao principe kapitalističkog društva. Ideje o hijerarhijama i njihovom (de)konstruisanju su osnovni idejni, teorijski i izvedbeni kostur predstave kroz koji rediteljka Sanja Mitrović razvija dramski i koreografski jezik predstave.

Autor: Vladimir Aleksić

Autori teksta: Tamara Antonijević, Olga Dimitrijević, Vedrana Klepica, Dimitrije Kokanov, Maja Pelević

Režija: Sanja Mitrović

Adaptacija teksta za izvedbu: Dimitrije Kokanov i Sanja Mitrović

Dramaturgija: Dimitrije Kokanov

Igraju: Jovana Belović, Aleksandra Janković, Milena Predić, Anđelika Simić, Nada Šargin

Produkcija : Flying Ginger, Bitef teatar
Koproducenti: SNAPORAZVEREIN (Švajcarska), Belef festival (Srbija) , MyBalkan (SAD)
Sponzori: Generali group, Erste banka, MTS, Virtex

Predstavu su podržali Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

<<  Januar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..