Trkači Beograda trčali sa maskama - Oko 200 trkača protrčalo je ulicama Beograda pod maskama sa ciljem da ukažemo na neprihvatljivo loš kvalitet vazduha u dužim intervalima tokom jeseni i zime 2019 /20. Inicijatori događaja bili su sajt trčanje.rs I Beogradski trkački klub. “Duboko verujemo da je trčanje i trening na otvorenom, najbolji način da se ostane fizički zdrav. Istovremeno, na osnovu preporuke Batuta i drugih  institucija jasno je da je trčanje nemoguća aktivnost kada se pri zagađenju savetuje ograničen boravak na otvorenom, zbog toga smo organizovali otvoreni i javni trening za sve trkače grada Beograda, da trče pod maskama i poruče da je bitka za kretanje bitka za život i da ne pristajemo da se ograničavamo na trčanje pod maskama ili trčanje u zatvorenom.

Nadamo se da je ovo prvi I JEDINI smog jog u Beogradu. Da sledeće zime nećemo imati situaciju da zbog trčanja moramo da napuštamo svoje gradove da bismo osetili zdrav vazduh u plućima i da se ovom temom više nećemo baviti” izjavila je Tijana Popadić, urednica sajta trčanje.rs

U vremenu u kome u prevozu, na poslu i kod kuće provodimo vreme sedeći ili ležeći, sada nam je zbog zagađenja uskraćena mogućnost da se krećemo i da boravimo napolju.
 
"Kada je u pitanju zdrava populacija, preporučuje se da se u danima sa povećanim stepenom zagađenja fizička aktivnost ne obavlja na otvorenom prostoru," navodi Batut.
 
Javni trening trčanja pod maskama okupio je preko 200 trkača iz svih klubova i neformalnih grupa u Beogradu. Maske za trčanje donirao je anonimni prijatelj kluba.
 
Trkači su istrčali oko 6km trasom Dorćolski kej- Tadeuša Košćuška - Knez Mihajlova - Terazije. Napravili su zajedničku sliku ispred Skupštine Srbije i vratili se nazad istim putem. Prolaznici su ih gledali sa čuđenjem, ali i odobravanjem

<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..