Ove godine Novi Sad će, po četvrti put, biti organizator ovog internacionalnog takmičenja. EESTech Challenge je takmičenje koje organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC. Sam projekat se organizuje u 8 država i 15 gradova i sastoji se od lokalne i finale runde. U svakom od gradova održava se lokalna runda. Najuspešniji timovi će imati priliku da posete Milano, drugi najveći grad Italije. Tamo će se sastati i takmičiti međusobno u finalnoj rundi EESTech Challenge-a. Ovaj projekat pruža priliku studentima elektrotehnike i računarstva da unaprede svoje znanje, rade u timu i da se takmiče sa kolegama iz čitave Evrope. Ovogodišnja tema je mašinsko učenje, relativno nova ali izuzetno uzbudljiva podoblast veštačke inteligencije.

Timovi se sastoje od tri člana, a svim zainteresovanima koji još uvek nemaju tim, organizatori omogućuju da se povežu sa ostalim pojedincima kako bi oformili timove za takmičenje.

Lokalna runda se sastoji iz dva dela. Prvi deo je akademski deo gde će participanti dobiti priliku da saslušaju predavanja partnera projekta, vodećih kompanija u oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja. Drugi deo je 24h hakaton gde će takmičari raditi na rešavanju zadatka iz oblasti primene mašinskog učenja.

Organizator EESTech Challenge-a, EESTEC je neprofitno, nepolitičko udruženje studenata koje ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope kroz organizovanje međunarodnih seminara, razmena i stručnih praksi. Lokalni komitet u Novom Sadu osnovan je 2001. godine i broji oko 100 aktivnih članova.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama.

 

<<  Novembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..