U želji da svojim kolegama iz oblasti elektrotehnike približe prve korake ka uspešnoj karijeri, 2006. godine rodila se ideja o organizovanju Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi - KONTEH. Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu već 14 godina uspešno realizuju Sajam kao ključnu sponu između kompanija u potrazi za novim kadrovima, i akademaca zainteresovanih za prvu poslovnu priliku ili stručnu praksu. Iako se usled trenutne epidemiološke situacije ovogodišnji KONTEH održava u onlajn formatu 14. i 15. aprila, za studente je obezbeđen širok dijapazon aktivnosti, predavanja, kao i prilika da u bilo kom momentu stupe u kontakt s predstavnicima kompanija putem četa ili poziva. 

Dva tradicionalna dana KONTEH-a već su dobro poznati među studentima! Izuzetna su prilika da se u hodnicima ispunjenim štandovima kompanija akademci na licu mesta raspitaju, ostave biografiju, i ostvare prvi uspešan korak ka budućoj karijeri.  Preko 25 kompanija svake godine organizuje raznolik spektar aktivnosti za studente u prostorijama Fakulteta tehničkih nauka, od predavanja, radionica, do simulacija razgovora za posao.

U toku Sajma kompanije učesnice će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima kroz prezentacije i radionice otvorene za sve posetioce Sajma. Studenti i kandidati za posao, sa druge strane, imaju mogućnost da putem onlajn aplikacije uruče svoj CV poslodavcima, čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse.

Neposredno pred Sajam biće održane i simulacije razgovora za posao, kojima je u glavnom cilju preparacija mladih interesanata da pravilno napišu svoj CV i što uspešnije obave intervju za posao. Pored istih, studenti će imati priliku da u nedelji pre Sajma prisustvuju vebinarima, kao i panel diskusiji kompanija učesnica KONTEH-a.

Više informacija o Sajmu KONTEH možete pronaći na sajtu (konteh.org​), kao i na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..