Beogradska otvorena škola (BOŠ) organizuje Q&A sesiju u ponedeljak, 27. juna u 12h putem Zoom platforme sa ciljem da zainteresovanima za program finansijske podrške partnerstvima između medija i organizacija civilnog društva za mlade pruži odgovore na pitanja i razjasni nedoumice radi finalizovanja projektnih ideja. Program podrške se sprovodi u okviru projekta Mladi i mediji za demokratski razvoj, koji je podržan od strane Ambasade Švedske u Srbiji. Biće podržane organizacije koje doprinose jačanju demokratije, unapređenju ljudskih prava i vladavini prava u Srbiji.

ZOOM LINK >>

BOŠ će kroz finansijsku i mentorsku podršku, ali i program jačanja kapaciteta, na godišnjem nivou podržati 8 projekata, a svaki projekat će zajednički sprovoditi dva partnera, odnosno 8 OCD za mlade i 8 medija.
 
Projektna ideja (concept note) treba da se zasniva na pitanjima od zajedničkog interesa i dogovorenim vrednostima, principima i idejama, i mora da bude podneta u partnerstvu dva partnera:

• Medija, kao partnera koji će nezavisno istraživati problem i o tome informisati javnost i tako podizati vidljivost teme, kojom se aktivistički bavi njihova partnerska OCD za mlade, stvarati pritisak javnosti da se o prepoznatom problemu javno govori i da se, usled naraslih očekivanja javnosti, problem rešava od strane nadležnih;

• OCD za mlade, kao partnera koji će se baviti aktivizmom u zajednici gde se projekat sprovodi, raditi na podizanju svesti o problemu, angažovati zainteresovane strane, osmisliti političku, pravnu ili institucionalnu intervenciju i javno zagovarati i sprovoditi aktivnosti koje će voditi ka rešavanju problema.

U moru informacija i širokoj ponudi mogućnosti koje nam svet rada i obrazovanja pružaju, postaje sve teže doneti karijernu odluku. Kako bi pomogli mladima da se snađu u svetu prepunom informacija i mogućnosti, BOŠ Karijera pruža korisne informacije o svetu rada kroz bazu zanimanja, pomaže mladima da prepoznaju svoja interesovanja i sposobnosti radeći testove osobina, veština i interesovanja, upoznaje mlade sa studijskim programima različitih obrazovnih ustanova kroz adresar državnih i privatnih fakulteta i visokih škola, i na kraju, pruža podršku u donošenju karijernih odluka nudeći usluge onlajn karijernog vođenja i savetovanja.

Ono čemu se posebno radujemo, jesu nove usluge karijernog savetovanja. Beogradska otvorena škola sada nudi individualno karijerno savetovanje za sve mlade, onlajn (putem ZOOM-a ili neke druge onlajn platforme) ili uživo - u prostorijama Beogradske otvorene škole. Ove usluge su potpuno besplatne i ne postoji ograničenje u broju konsultacija koje neko može zakazati.

Sa našom savetnicom možete da razgovarate o različitim karijernim nedoumicama – od pitanja izbora srednje škole ili fakulteta, odabira budućeg zanimanja ili promenama dosadašnjih izbora.

Odnos korisnika i savetnice u ovom procesu je prožet pružanjem podrške i razumevanja ali i pružanjem informacija o prilikama koje korisnici mogu da iskoriste. Na kraju, savetnica ohrabruje korisnike da samostalno donose odluke i usmerava ih ka različitim mogućnostima, koje mu omogućavaju da razviju svoje pune potencijale. Individualne konsultacije su prilagođene potrebama svakog korisnika/ce, i on/a sam/a bira prioritete o kojima želi da razgovara.

Ukoliko imaš izazova u donošenju karijernih odluka, BOŠ tim ti stoji na raspolaganju! Za usluge individualnog savetovanja se možeš prijaviti preko mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.!

Važne napomene:

• Zakazivanje je obavezno;

• Karijerno savetovanje ne podrazumeva testove profesionalne orijentacije;

• Osoba koji zakaže konsultacije se mora lično pojaviti na sastanku (nije moguće učešće roditelja, staratelja, drugih članova porodice, nastavnika ili prijatelja)


<<  Novembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..