nakedU Kulturnom centru Srbije u Parizu, u petak 27. novembra 2009., svečano je zatvoren sedmi medjunarodni džez festival stranih kulturnih Centara," Jazzycolors". Čast da zatvori ovu manifestaciju, pripala je beogradskoj grupi "Naked" koja je svojim skoro dvočasovnim koncertom i neverovatnom energijom oduševila sve prisutne i u prepunoj sali KC Srbije na najbolji mogući način predstavila Srbiju i njen Kulturni centar.
Zatvaranju festivala prisustvovale su brojne diplomate, direktori kulturnih Centara, predstavnici francuskog Ministarstva kulture, novinari i kritičari kao i brojna redovna publika KC Srbije.


Tokom ove manifestacije, održana su 4 koncerta u sali KC Srbije ( tri koncerta su bila premeštena u druge Centre zbog dana žalosti proglašenih povodom smrti Njegove Svetosti Patrijarha Pavla ) i to umetnika iz Turske, Madjarske,Japana i Srbije. Svečanom zatvaranju je prisustvovao i Bojan Zulfikarpašić koji je od pre dve godine i "kum" festivala.

Cilj festivala ''Jazzycolors'' je u potpunosti ostvaren jer je pored predstavljanja naših muzičara i savremene srpske džez scene, potvrdjena odlicna saradnja sa ostalim stranim kulturnim Centrima u Parizu kao i sa francuskim institucijama i medijima a značajno je skrenuta pažnja na redovne programe i aktivnosti KC Srbije i to publici koja ne poznaje dovoljno kulturne i turističke potencijale Republike Srbije.

Učešće grupe "Naked" i organizaciju festivala pomoglo je Ministarstvo Kulture Republike Srbije.

www.jazzycolors.net

Specijalna svirka benda NAKED povodom uspeha u Parizu, organizovana je za (cetvrtak, 3.decembar 2009 u klubu MUF, Svetogorska 14 u 23h!


<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..