Lena Kovačević, Orthodox Celts, Neverne Bebe, Hor Kolibri, Roman Simović i Gudači Svetog Đorđa, nastupiće na Beogradskom letnjem festivalu koji se održava od 22. juna do 15. jula u srpskoj prestonici, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Skupštini grada. Umetnički direktor festivala Aleksandar Ilić napomenuo je da je izuzetno teško organizovati festival koji se održava u momentu kada u Beogradu boravi najveći broj turista iz celog sveta. "Imamo 25 raznovrsnih, bogatih događaja. Od toga čak 12 koncerata klasične i zabavne muzike... Zatim četiri dramske predstave i isto toliko pozorišnih performansa, tri dečja programa i dve izložbe." kazao je Ilić.

Prema rečima Ilića na otvaranju festivala u Kombank dvorani, 22. juna predstaviće se "International prodigy orchestra and choir" iz Republike Kine.

Zajedno sa njima će nastupiti i prvakinja Beogradske opere Jasmina Trumbetaš Petrović. Koncertu će prethoditi performans igrača Instituta za umetničku igru ispred platoa Kombank Dvorane na Trgu Nikole Pašića.

Belef zatvara zvezda svetkog renomea, violinista Roman Simović koji će zajedno sa Gudačima Svetog Đorđa nastupiti na sceni Kolarca.

On je istakao da zahvaljujući Francuskom institutu u Srbiji, u Beogradu će biti izvedena pozorišni performans "Vivisekcija kredenca".

"Nadam se da će beogradska publika prepoznati priliku da uživa u pozorišnom performansu koji je naišao na odlične kritike svuda u svetu. "Vivisekcija kredenca" biće odigrana u Bašti SKC-a.

U saradnji sa Ambasadom Izraela u programu Belef-a naći će se u istom prostoru i vizuelni spektakl za decu "Silver" u izvođenju "Silver Dance Company".

Austrijski kulturni forum je najviše doprineo dolasku značajne koreografkinje Dagmar Dahauer u Beograd koja će u Sali SKC-a izvesti plesni performans "Čudesne godine". "Ona je poznata po tome što u svom nastupu koristi bečki valcer" kazao je Ilić.
   
Pre starta Belefa, kao zagrevanje za festival zakazan je koncert dečjeg Hora Kolibri u Bašti SKC-a.
"Biće to šarmantna uvertira u Belef na radost svih nas" kazao je Ilić.

Među najpopularnijim programima Belef-a biće koncert naše džez-pop zvezde Lene Kovačević koja će 13. jula u Bašti SKC-a održati koncert.

"Beograd je u mom srcu i drago mi je što sam deo ovogodišnjeg Belef-a. Zajedno sa bendom predstaviću publici muziku koju smo radili u poslednjih nekoliko godina. Imala sam želju da predstavim publici u mom Beogradu šta je to što mi sviramo ljudima u inostranstvu. Mogu da najavim specijalne goste na koncertu. Biće to moji prijatelji sa kojima sam studirala" kazala je Kovačević.

Lider sastava "Neverne Bebe" Milan Đurđević napomenuo je da bend ove godine slavi 25 godina postojanja.

"Obićićemo celi region. Sviraćemo najblje pesme u našoj karijeri. Koncert u okviru programa Belef-a, 30. juna u Bašti SKC-a je kruna obeležavanja tog retkog jubileja. Snimaćemo taj koncert  jer želimo da ostavimo taj audio dokument generacijama iza nas. Priprema koncerta i sam koncert će se naći u dokumentarnom filmu o našem bendu. Sviraćemo na mestu koje je istorija i mitologija domaće rok muzike." kazao je Đurđević.

Aleksandar Petrović, vođa benda Orthodox Celts kazao je da j najveći štos u tome kako napraviti drugačiji koncert od svih ostalih, a da atmosfera ostane ista ili bolja.

"Mi smo samo godinu dana mlađi od Belef-a i krajnje je vreme da zasviramo u bašti SKC-a. Biće to jedinstvena prilika za publiku da 4. jula čuje naš bend u ovo doba godine. Belef je festival koji nikako nije mogao da ostane van naše biografije" kazao je Petrović.

<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..