Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na otvaranje izložbe BEOGRADSKA PERFORMANS ART SCENA – JEDAN UVID, utorak 17. jul, 2018 u 20 časova, Galerija Doma omladine Beograda (Makedonska 22). Na otvaranju izložbe ćemo predstaviti publikaciju PerformanceHUB 2015 - 2018, jer slavimo 3 godine postojanja ove jedinstvene i inovativne edukativne platforme. Otvaranje će biti upotpunjeno novim performansom Ivane Ranisavljević (Armour of Proof) nakon pozdravnog govora i predstavljanja publikacije, oko 20.30 časova. Ovo izložba čiji su kustosi Milica Pekić i Marta Jovanović. Osmišljena je i prezentovana na Međunaradnoj venecijanskoj nedelji performans umetnosti 2016. godine i Inicijalno podržana od strane Italijanskog kulturnog centra u Beogradu.

Prvi deo Video razgovori o novim umetničkim praksama 70tih u Srbiji je serija video intervjua sa Rašom Todosijević, Erom Milivojević, Dunjom Blažević, Ješom Denegri i Jasnom Tijardović, koji se osvrću na period 70tih u Beogradu. Kroz razgovore sa umetnicima i kustosima koji su aktivno doprineli razvoju nove umetničke klime, ovi intervjui imaju za cilj da omoguće nove uvide u umetničke događaje iz tog perioda. Intervjue su sproveli Stevan Vuković i Milica Pekić, a u produkciji KIOSK platforme za savremenu umetnost. Drugi deo se sastoji od video pregleda rada srpskih savremenih performans umetnika, Marina Marković sa radom Pressure Me, Branko Milisković sa The Song of a Soldier on Watch (WW3 Lili Marlene) i Sanja Copić sa radom Self Portrait. Treći deo su performansi učesnika PerformanceHUB-a, Sare Kostić i Ivane Ranisavljević, izvedeni uživo za vreme Međunaradne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016, prikazani u vidu dokumentacije u Italijanskom kulturnom centru u Beogradu. Sara Kostić, predstavila je komad izdržljivosti Glas koji se bavi anksioznošću "naučenog". Ivana Ranisavljević je izvela dva rada. Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti. koji se bavi pitanjima ljubavi, preuzimanja odgovornosti, praštanja i pomirenja; i Am I koji se bavi pitanjem slobode i osnovnih ljudskih prava.

Izložba je otvorena za javnost do 3. avgusta 2018. godine. Radno vreme galerije Doma omladine Beograda je: utorak-subota od 12.00 do 21.00, nedelja od 12.00 do 18.00; ponedeljkom Galerija ne radi.
 

<<  Februar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    
   

Putopisi, Intervjui..