Pozivamo učenike završnih razreda osnovnih škola i srednjoškolce da se prijave na besplatne radionice grafičkog dizajna, mozaika i crtanja, koje će se održavati u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka tokom januara i februara 2018. godine. Programi su namenjeni i prilagođeni mladima uzrasta od 14 do 19 godina, a podržani od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Radionica Zima za računarom-dizajn u snegu je radionica grafičkog dizajna, namenjena mladima koji žele da nauče kako da izraze svoje kreativne ideje, da svoja maštanja prenesu na računar, a posle sa računara na internet, papir i td.

Da li ste se nekad zapitali na koji način razmišljaju dizajneri, kako mašta postaje stvarnost? Zašto je granica između dizajna i kiča tako mala, i kako je ne preći? Šta je to šesto čulo umetnosti i kada treba prestati sa stvaranjem i reći - ovo delo je završeno? Sve to ćete saznati na radionici grafičkog dizajna i digitalnog likovnog oblikovanja. Saznaćete i zašto se grafički dizajneri, pa i drugi umetnici najviše bave programima Adobe (Photoshop, Ilustrator, Indesign...).

Radionica Mozaik od reciklažnih materijala obuhvata razvoj kreativnih potencijala i sposobnosti likovnog izražavanja; izgradnju vizuelne i likovne kulture polaznika; podsticaj razvoja ekološke svesti i otvaranje novih polja mogućnosti za kreativno izražavanje.
Po završetku radionice polaznici će:

• Biti osposobljeni da se samostalno kreativno likovno izražavaju, upotrebljavajući tehniku izrade mozaika od reciklažnih materijala.

• Biti sposobni da estetski oblikuju različite kućne, lične i upotrebne predmete.

• Da kroz samostalan dalji rad razvijaju i unapređuju na radionici stečena znanja i veštine, i da ih koriste u svrhu razvijanja ličnih kreativnih potencijala likovnog izražavanja i vizuelne komunikacije u skladu sa svojim željama, potrebama i mogućnostima.

Radionica Crtanje i slikanje za mlade će obuhvatiti crtanje mrtve prirode, enterijera, eksterijera, portreta, figura, akt, slobodne teme... Razvijanjem vizuelnog mišljenja kroz kreativan praktičan rad i upoznavanje sa istorijom slikarstva, upućivanjem u literaturu na osnovu individualnih afiniteta i sklonosti samih polaznika . Unutar zadatih okvira i ciljeva časova, dinamika će biti prilagođena svakom polazniku pojedinačno, u zavisnosti od rezultata koje bude ostvarivao u toku pohađanja radionice. Sticanjem osnovnih znanja iz oblasti crtanja i slikanja razvija se sposobnost primene tog znanja u kreativnom radu. Navedeni sadržaj prilagođen je uzrastu polaznika.

Zbog ograničenog broja mesta obavezne su prijave putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefon +381 11 64 30 908(ime, prezime i naziv radionice).

<<  Oktobar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..