Poslednja izložba u našem programu za 2017. predstavlja samo jedan umetnički rad - sliku “Enklava” umetnika Dragana Zdravkovića, u petak, 15. decembra od 18:00 časova u Galeriji Drina na Andrićevom vencu br. 4.“Enklava” (190 x 380 cm, 2017.) je rad u centru izložbe “Enklavija: slikarstvo, posledica ovakvog zivota” predstavljenoj na 57. Bijenalu u Veneciji ove godine. Slika monumentalnih proporcija dobila je izuzetno pozitivan kritički prijem tokom Bijenala, a fotografija Srpskog Paviljona se nalazi na naslovnoj veb stranici Bijenala. Tokom proteklih nekoliko mjeseci ovaj rad je viđen kroz fragmente posredovanog teksta, razgovora, pejstovanih citata iz novina i sa stranica interneta, akumulacija ličnih i klanovskih razmišljanja.

Ova izložba omogućava neposredni pogled na motive i reprezentacije konkretne slike tada i sada. Operacija Nezamislivo - "Enklava" kao moć, strah i mesto pruža priliku publici da razmotri pozicije, prikrivanja i prisustva. Slika će biti izložena uz fotografske skice i dokumentaciju. Sliku će predstaviti kustos izložbe Venecijanskog Bijenala prof. Nikola Šuica, umetnik Dragan Zdravković i umetnički direktor galerije Drina, Aleksandra Lazar.

Razgovor o slici od 18:00 - 19:00 časova, posle čega sledi zimski koktel.

Slika se može videti u galeriji Drina do kraja godine. Galerija Drina će biti otvorena u uobičajeno radno vreme do 30. decembra sa specijalnom ponudom najnovijih radova na papiru od strane umetnika galerije.

<<  Oktobar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..