Umetnikov otisak prestavlja koektivnu izložbu slika pod nazivom: "Stojimo između mašte i realnosti" Teodore Zanokšar, Mine Zečević, Tatjane Gadže i Kristine Bajilo. Otvaranje izložbe je zakazano za ponedeljak 18. decembar u 19h. u Art kafe galeriji Beti Ford, Zetska 2, Beograd. "Unutrašnji svet ne treba sputavati, već negovati. Radii na sebi, kako bismo mogli da pružimo drugima. Osnovno pitanje koje pokreće naš projekat glasi: Gde nestaje mašta i počinje realnost i da li su one, zapravo, toliko razdvojene?

Svaka od nas drugčije odgovar...a na ta pitanja. Šta je telo, materija, oblik, prostor? Zavisi od individualnog utiska. U tome i jeste lepota. Realnost је, nažalost, često surova... svakodnevna je borba sagledati je, pronaći nove odgovore i integrisati maštu i kreativnost u svakodnevicu. Borba nekad mora da bude dirktna odbrana od okrutnosti sveta. Nekad se borimo da izađemo iz tame ili da pronađemo zakonitosti u posmatranju i analiziranju kako onog vidljivog, tako i nevidljivog oku.

Povremeno nam je jednostavno potreban odmor u nekom lepšem svetu, koji pravimo sami i nakon tog odmora se vraćamo među druge, kako bismo im taj svet poklonili. Zasta smo svi toliko različiti? Ili se samo izražavamo na različite načine? Ovim projektom želimo da kroz slikarski medij pokažmo da svako ljudsko biće teži ka spoznaji sveta u sebi i oko sebe. Izložba je posvećena istraživanju tanke linije između realnosti i mašte, njihovom sagledavanju na više načina i iz više uglova. Njihovom međusobnom kontrastu i nadopunjavanju kroz različite ekspresije, pokrete, izrazre lica, atmosferu. Bojom i linijom prikazujemo njihov tok i zakonitosti koje koje čine život." ( autorke o svojoj izložbi )

“Umetnikov otisak” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičaraprojekta je promovisanje umetničkog rada i stvaralaštva. Umetnici čiji rad promoišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnost

Umetnički savet čine:

Ana Marinović - dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a)

Edvina Romanovic-Hudeckova - magistar likovnih umetnosti

Milena Mitrović - dipl.graficki dizajner i MA visual designa

Igor Markišić -master na odseku grafika i knjiga

Izložba je otvorena do 27. decembra 2017. godine.
Radno vreme galerije: svim danima osim nedeljom od 17h do ponoći.

<<  Oktobar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..