Ponedeljak 13. mart rezervisan je za otvaranje neobične izložbe minijaturnih skulptura od grafita Gorana Marjanovića. Ova izložba je Marjanoviću druga samostalna, a prva pred beogradskom publikom. 2005. godine autor ulazi u svet minijaturne skulpture i počinje da radi u drvetu i pluti. Eksperimentišući dalje sa materijalima 2012. godine otkriva grafit i nastaju prve minijature na srcima grafitnih olovaka. Inspirisan je Daliton Getijem, umetnikom koji je poznat po ovoj tehnici, a na izložbi prikazuje svoja najnovija ostvarenja u grafitu.

Skulpture reda veličine nekoliko milimetara do nekoliko centimetara odlikuju se minucioznim umećem oblikovanja, tako da kada se posmatraju uveličane imaju sve karakteristike monumentalnih i skulptura srednjih formata. Posmatrač zaintrigiran detaljnoću pod lupom može da sagleda Marjanovićevo umeće izražavanja u grafitu. Umeće koje mu je donelo i komercijalnu saradnju sa brendom Staedtler, njegov rad bio je prikazan u kampanji ovog poznatog proizvođača grafitnih olovki.

Pored toga Marjanović redovno izlaže na međunarodnoj smotri Umetnost u minijaturi u Majdanpeku, gde je 2014. osvojio zlatnu medalju koju dodeljuje publika.

Publika će moći da uživa u ovim specifičnim minijaturama sve do 26. marta svakog dana od 14 do 20 časova.

13 – 26. mart 2017.
Otvaranje izložbe ponedeljak 13. mart, 20h
Velika galerija Kc Grad, Braće Krsmanović 4

www.gradbeograd.eu

<<  Maj 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne