seetapatel_2 NOMADSKI STUDIO je godišnja internacionalna i interkulturalna manifestacija unutar edukativnog i kreativnog projekta NOVI STUDIO autorke Branke Zgonjanin. Projekat se realizuje u Domu kulture Studentski grad. Smisao projekta, odnosno manifestacije, jeste razvijanje i unapređenje savremene izvođačke prakse u našoj zemlji. Ovde se misli na savremeni ples, fizički teatar, performans, glasovne tehnike i različite interkulturalne telesne tehnike. Do sada su u projektu učestvovale sledeće inostrane gošće: Ariana Ferfila (Slovenija), Brigitte Elisabeth Kießling (Nemačka) i Etoile Chaville (Francuska).

Ovogodšnje izdanje NOMADSKOG STUDIJA – mULtikULti fokusiralo bi se na neke interkulturalne izvođačke tehnike s tehničkom bazom u savremenom plesu. Plesanje na međi tradicionalnih izvođačkih tehnika i savremenog plesa bitan je momenat u edukaciji izvođača, jer premošćava vreme, prostor i kulturne, pa i političke, razlike, usred kojih neka plesna tehnika ili stil nastaje. Osim toga, omogućava upoznavanje domaćih plesača i ljubitelja igre s autorima i plesačkim scenama u drugim zemljama i kulturama.

Seeta Patel, koreografkinja i plesačica iz Londona, održaće sedmodnevnu radionicu na međi savremenog plesa i indijskog klasičnog plesa (stil Bharata Natyam), ciju cete prezentaciju moci videti u nedelju, 30. avgusta u Velikoj sali DKSG od 20 casova,kao i interaktivno predavanje Klasični indijski ples – plesni stilovi i njihovi koreni, koje ce biti odrzano u ponedeljak, 31. avgusta od 11 casova u Velikoj Sali DKSG.
Više informacija o Seeti i radionici koju će voditi možete pročitati na blogu koji je redovno ažuriran aktuelnim vestima www.novistudio.wordpress.com

Radionica i predavanje su otvoreni za sve zainteresovane.
Potencijalni učesnici se mogu prijaviti putem mejla na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
ili putem telefona na broj 011 2691 442. Pošaljite svoje kratke biografije i kratko motivaciono pismo.

Učešće u radionici se plaća simbolično 500 dinara.

Sav program biće na engleskom, uz mogućnost prevoda na srpski.

Realizaciju projekta podržala je Skupština grada Beograda - Sekretarijat za kulturu

Dom kulture Studentski grad Otvoreno pozorište & NOVI STUDIO od 24. do 31. avgusta 2009. godine svakog dana od 11 do 14 časova, Velika sala Doma kulture Studentski grad Bulevar Zorana Đinđića 179, 11070 Novi Beograd

<<  Novembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    
 

Putopisi, Intervjui..