U sredu 14. marta u 20h, u Bitef teatru je GOSTOVANJE NARODNOG POZORIŠTA SOMBOR sa predstavom Darka Lukića KRALJICE, Master predstava studentkinja glume Akademije umetnosti u Novom Sadu.  Predstava Kraljice Darka Lukića razmatra probleme šovinizma, rata, dostojanstvo intelektualaca, prijateljstva, ljubavi, duhovnosti... Ovaj tekst ukazuje i na probleme kao što su raspad Jugoslavije, rat, životna egzistencija kao i pitanje ljudskog morala; šta je sve čovek spreman da uradi kako bi preživeo.

Mima i Hela žele bolje plaćen posao i odlaze kod Lee. Prvobitno misle da će raditi kao plesačice, ali se ispostavi da Lea od njih, kao prava „madam“, očekuje više.

Toliko sam velika i moćna da čak i sunce mora da me sluša. Naredila sam da stane tačno u podne i evo stoji... Ostaću večno mlada, jer je vreme stalo, naređujem da se na mojoj spavaćoj sobi zazidaju prozori kako samo ja mogu da spavam.(...) - Darko Lukić

Predstava je na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta Sombor već tri godine, a istovremeno je imala i brojna uspešna gostovanja po zemlji i regionu.

Inserte iz predstave možete pogledati na sledećem linku>>

<<  Septembar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne