Kompanija Qatar Airways je ove godine zvanična avio kompanija Beogradskog festivala igre. To je avio kompanija koja će u Srbiju po prvi put dovesti Sidnejsku kompaniju igre.
Zajedno sa Beogradskim festivalom igre, Qatar Airways je želeo da obraduje publiku i približi nam australijski kontinent! Tako će u Centru Sava, gde ova prestižna trupa nastupa 4. aprila, biti održano takmičenje publike za najlepši baletski pokret. Žiri koji će činiti baletski igrači iz sidnejskog ansambla, odlučivaće o pobedniku, a pobednik će dobiti dve avio karte u biznis klasi za let do Sidneja i mogućnost da i u Sidneju uživa u igri Sidnejske kompanije igre!

Pre početka, u toku pauze i nakon završetka predstave ove trupe u Centru Sava, takmičenje će se održati u holu dvorane, a publika će moći da odmeri svoje baletsko umeće i zanimljive pokrete! Već narednog dana, žiri će preko FB stranice Beogradskog festivala igre – saopštiti ime pobednika i prikazati snimak pobedničkog plesa.
 
15. Beogradski festival igre počinje 15. marta i završava se 4. aprila. Po prvi put u naš region najpoznatiji australijski ansambl iz čuvene Opere u Sidneju dolazi sa sjajnim koreografskim triptihom koga čine dela Australijanke Gabrijele Nenkajvel, Italijana Rafaela Bonačele i Kineza Čenga Cunga Lunga. Trupa će nastupiti 3. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a dan kasnije u beogradskom Centru Sava. Prema rečima kritičara Njujork Tajmsa: „Sidnejska kompanija igre  je zapanjujuća. Svi igrači su u svom punom vrhuncu, telesno i emocionalno, potpuno posvećeni delima i osnaženi smelim i inovativnim koreografijama“.
 

<<  Septembar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne