U CZKD u četvrtak 01.03.2018, 20h - Autentična, emotivna i iskrena komedija o mentalitetu podneblja u kome živimo.  U scenama se kroz elemente komedije apsurda prikazuju situacije koje karakteriše ili jak impuls srdžbe ili oduševljenja. Protagonisti su dva bračna para koji dele zajedničko dvorište, tačnije zajedničku deponiju. U večitom ratu zbog smeća u dvorištu, slepi od nezadovoljstva, nervoze, besa i umora i jedni i drugi su spremni da izginu kako bi dokazali da nisu dužni čistiti, jer „ovi preko puta“ prljaju više!

Inspirisani pobudama moralne i duhovne vrste, nadraženi pričama  o čojstvu i junaštvu  potuku se za čas posla. Potom  odu ucrkvu, gde se mole sa toliko poniznosti, nade i vere onоm odozgo za  pomoć, da se sve nekako počisti samo od sebe, tako da bi i nebo proplakalo. Postaju  najveći i najodaniji saveznici kada se pojavi strani neprijatelj. Posle brutalnih pogubljenja  neprijatelja  sledi nezapamćeno slavlje.  Kada nema  nikakvih spoljnih opasnosti, oni opet zarate na krv i nož.

Dan okončaju uništeni svađama,  osećanjem neuspeha i izopštenosti!

Kao što kaže Boske: „Sam , surov, ljut, jak, sam protiv svih, protiv celog svijeta, protiv jebenog sistema. Znaš li ti , Bože, da si ti, ja, one, mi svi  sami sa svojim malim srcem na vjetrometini strahota. Boriš se  svaki dan , i opet iznova, i iznova.  Kući vratiš istrošen, ponižen, slomljen i onda shvatiš da si preživio samo još jedan dan u ovoj džungli, bez trunke samilosti. Ovo nigde na svijetu nema!“

Predstava je posvećena svim žrtvama narodne poslovice
„Bolje se zameriti Bogu, no narodu!“

Autorski projekat glumaca: Miloš Đorđević, Milena Đorđević, Jova Maksić, Tatjana Kecman

Produkcija: FERZENG

 
 


<<  Decembar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..