,,Živeti ili ne živeti" je predstava koju su realizovali talentovani studenti Filološkog fakulteta u Beogradu i koja će se odigrati 21. maja u Domu omladine u 20h. Predstavu je režirala mlada i kreativna Jelena Rakidžija, studentkinja 3. godine književnosti i srpskog jezika na Filološkom fakultetu. Producentkinja predstave je Natasja Čičić, master klasični filolog i studentkinja doktorskih studija na Filozofskom fakultetu. Da li biste prihvatili primamljivu ponudu sumnjive gospode, u još sumnjivijem lokalu? Da li želite da svi vaši problemi budu rešeni? Koliko daleko ste spremni da idete i šta sve da uradite da bi sve vaše želje bile zadovoljene?

U jednoj običnoj kafani, u jednom apsurdnom svetu, susrešće se najrazličitije ličnosti koje će se naći pred velikim iskušenjem: preko preterano ambiciozne Marije, Stefana, koji baš i nije siguran šta hoće, zaljubljenog Vuka, pa do onih stalnih posetilaca kafane, konobarice koja baš i ne obavlja svoj posao kako treba, devojke koja glumi žrtvu i dva misteriozna čoveka koja odlučuju o sudbinama junaka.

Ovo je priča o izboru, o moralu, o prekoračenju principa. Ovo je priča o dva čoveka za koje niko ne zna tačno ko su ali koji su odlučili da budu glavni. Ovo je priča o junacima koji se baš i ne pitaju ko su ti ljudi sve dok su njihovi problemi rešeni.

Uloge: A- Miloš Jovanović; Dragomir Vlačić; D-Biljana Bandić; Sofija-Ivana Živković; Marija- Dijana Malešević; Stefan-Zvezdan Jovanović; Vuk-Omer Zaimović; S-Milica Todorović

Tekst i režija: Jelena Rakidžija
Sekcija scenskih umetnosti Filološkog fakulteta u Beogradu

Producent: Natasja Čičić

<<  Oktobar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..