Kada smo pre deset godina tragali za projektom koji neguje osobenost, kreativnost i energiju, želeli smo javnosti da ponudimo inovativni umetnički izraz i formu, koji će ih ohrabriti da uživaju u kulturi. Tada su kompanija Vip mobile i Beogradski Festival igre udružili snage po prvi put, vođeni idejom da popularizuju umetničku igru u Srbiji, pod zajedničkim sloganom „Komunikacija u pokretu“ . Ovo je bio početak uspešne dugogodišnje saradnje zahvaljujući kojoj je Beogradski festival igre postao mesto okupljanja mladih, ali i već afirmisanih umetnika, koreografa i aktuelnih svetskih produkcija. 

Osim spektakularnih predstava i pratećih sadržaja, poput revije filmova „Dani igre“, Festival se može pohvaliti i jedinstvenim projektima – nagradom „Vip poziva“ za domaće umetnike koji su izgradili karijere na svetskim pozornicama, nagradom „Vip iskorak“ koja se dodeljuje novinarima za doprinos popularizaciji umetničke igre, kao i projektom „Vip talenti“ za podsticaj najmlađim igračima, u saradnji sa Nacionalnom fondacijom za igru.
 
Podržavajući Beogradski festival igre Vip mobile je uveo propoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u srpsku kulturu i dao dobar primer i drugim kompanijama kako mogu da se uključe u dugoročne programe u oblasti kulture i tako doprinesu pozitivnim promenama u društvu. Ovo partnerstvo nemerljivo je uticalo na promenu statusa čitave baletske umetnosti u zemlji i regionu, zato Vip mobile s ponosom obeležava desetogodišnjicu saradnje i podržava 14. po redu Beogradski festival igre.
 
Dejan Turk, Vip mobile, Direktor / CEO

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne