Pozorišni komad  "Od raja do beznjenice" o nesrećnoj ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski koji će biti odigran u Gvarnerijusu u petak, 3. marta 2017. godine, sa početkom u 19 časova. Zbog velikog interesovanja publike, nakon uspešne beogradske premijere, predstava "Od raja do beznjenice" ponovo će biti odigrana u Ustanovi Gvarnerijus u petak, 3. marta 2017. godine, sa početkom u 19 časova. „Od raja do beznjenice“ (beznjenica, kovanica Laze Kostića – život bez nje) je pozorišna drama o nesrećnoj ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski koja je nastala na Fantastu, dvorcu Bogdana Dunđerskog.

Predstava govori o jednoj velikoj porodici čija zaostavština i danas pleni pažnju i poštovanje. Porodica Dunđerski iza sebe je ostavila ne samo materijalne vrednosti nego i one mnogo značajnije, duhovne. A jedna od važnih duhovnih tačaka njenog postojanja jeste i veliko prijateljstvo sa najvećim srpskim pesnikom – Lazom Kostićem. U toj porodici, Laza Kostić će naći i ljubav svog života – Lenku Dunđerski.

"Od raja do beznjenice" je sastavni deo jednog šireg projekta pod nazivom “Čudesni svet Dunđerskih” čiji je cilj upoznavanje javnosti sa veličinom i značajem te porodice, ne samo zbog moći koju su uživali u tom periodu, već prvenstveno zbog svih velikana sa kojima su bili u kontaku poput Mihajla Pupina i Nikole Tesle, Uroša Predića i Paje Jovanovića, Laze Kostića i Jove Jovanovića Zmaja…

Uloge:
 
Jovana Radovanović kao Lenka Dunđerski
Ervin Hadžimurtezić kao Laza Kostić
Miodrag Petrović kao Lazar Dunđerski
 
Tekst i režija – Zoran Subotički.

<<  Maj 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne