Da, dobro ste čuli. Integrity dolaze u Novi Sad za nedelju dana 07. avgusta od 21 čas i održaće koncert u Fabrici, programskom prostoru Ustanove studentski kulturni centar! Bend je nastao 1988. i od početka je privlačio pažnju svojom brutalnošću, sjajnom kombinacijom hardcore/punka i metala sa tekstovima koji su kao temu provlačili religiju, individualizam, okultizam...Sa prvim singlovima "Harder They Fall" i "In Contrast Of Sin" bend Integrity nagovestio je da njegovo vreme tek sledi, što je dokazano sa dva sjajna LP-a koji se smatraju neizostavnim klasicima sa početka 90ih godina - "Those Who Fear Tomorrow" i "System Overloaded".

Nakon drugog albuma o bendu su bukvalno svi pričali u superlativima a to im je omogućilo da sviraju u svom gradu kao headliner na glavnoj bini Vans Warped Toura, nakon imena kao što su Sick Of It All, L7 i Sublime.

Tokom 90-ih izbacuju još dva remek dela: "Humanity Is The Devil" i "Seasons In The Size Of Days" za izdavača iz Čikaga, „Victory Records“ koji je u to vreme okupljao sva poznatija imena hardcore/punk scene.

Ta izdanja pratila je velika koncertna aktivnost. Američki kontinent prošli su uzduž i popreko više puta, a ni Evropa nije bila zapostavljena. Međutim, i pored brojnih fanova i velike popularnosti u ovim krajevima Integrity nikad nije svirao u Srbiji. Tih godina bend je najbliže nama dobacio do Ivanić Grada u Hrvatskoj gde je nastupio u aprilu 1997. Sa novim milenijumom i postava se promenila, bend izbacuje album „Closure“ sa kojim završava saradnju sa izdavačem iz Čikaga.

Iako jedini preostali originalni član koji od 2003. živi u Belgiji, Dwid ne prestaje da svira i nastupa. I dalje veoma brutalnog glasa i sa tematikom tekstova, koja dopire iz najtamnijih dubina ljudske podsvesti,  neostavljajući nikog ravnodušnim, izbacuje još nekoliko albuma i brojna split izdanja. Definitivno Integrity je bend koji ne svira na staru slavu i koji nakon 30 godina od osnivanja ima nešto novo da ponudi.

Novi milenijum obeležen je konstantnim snimanjem, izbacivanjem novih izdanja i sviranjem kako u Americi, tako i u Evropi ali i prvim nastupima u Japanu. 

Integrity je prvi put trebalo da nastupi u Srbiji novembra 2001. Sve je išlo po planu do samog dana koncerta kada je bend bio sprečen da uđe u Srbiju. I 12 godina kasnije njihov nastup bio je najavljen i na sajtu booking agencije ali se ni taj koncert nije desio.

Kockice su se konačno poklopile, nema nikakvih izgovora, Integrity svira u novosadskoj Fabrici u utorak 7. avgusta. Domaća podrška biće zrenjaninski All Except One kao i somborski Pestarzt. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara nalaze se u CD Shopu Mungos kao i na prodajnim mestima Gigstixa dok će na dan koncerta na vratima Fabrike biti 1.300 dinara. Pošto će se koncert održati u malom prostoru Fabrike, broj ulaznica je ograničen.

Pestrazt je bend "registrovan" u Somboru krajem 2014. Za protekle četiri godine iza njih su četiri evropske turneje i pregršt koncerata po regionu. Bend je zašao u skoro svaki ćošak Evrope, od Poljske preko Francuske do Bosne i Norveške. Takođe, iza sebe imaju dva CD-a - jedan samostalan a jedan kao split izdanje sa češkim sastavom Kronstadt - kao i jedan 7" split sa švedskim From Soil koji će zvanično biti promovisan na nastupu u Fabrici 7. avgusta, gde će Pestrazt nastupiti kao podrška legendarnom Integrity. Somborci trenutno ređe sviraju zbog raznih okolnosti pa je ovo jedinstvena prilika da ih vidite uživo. Imaju spremnih desetak novih pesama a plan im je da na jesen objave solo LP.
Bend All Except One iz Zrenjanina nastao je 2003. godine. Njihov zvuk deceniju i po inspirisan je hardcore/metalcore scenom 90ih godina. Bend iza sebe ima 40 pesama, nebrojeno svirki, nekoliko demosučešća na a i kompilacijama, ali još uvek nijedno zvanično izdanje. Album “No End Of Hatred” u procesu je snimanja. Bend najavljuje da će do kraja ove godine predstavi muziku stvaranu u rasponu od 2006. do 2015.

<<  Avgust 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..