Beogradski ska/rok sastav Besne gliste najavljuje doček Dana mladosti u ritmu rege muzike, 24. maja u klubu Alternativa, u Lominoj 14, sa početkom u 21 čas. U sklopu ovog događaja, pored domaćina, Besnih glista, nastupiće i sedmočlani slovenački autorski rege sastav Raggalution, koji je na regionalnoj sceni aktivan od 2011. godine. Oni će predstaviti svoj drugi studijski album, pod nazivom „Gatekeeper“ , na kojem se nalazi 9 društveno angažovanih numera, koje pored izvornog regea, sadrže i elemente džeza i roka.

Zanimljivost je da će im ovo biti drugi nastup u prestonici Srbije uz Besne Gliste, jedan od najperspektivnijih novih domaćih rege/ska sastava. Besne gliste iza sebe imaju jedan studijski album i veliki broj klupskih i festivalskih nastupa uz izvođače kao što su Del Arno bend, Eyesburn, Hornsman Coyote, Hund i mnogi drugi.

Za izbor rege muzike pre i nakon koncerta, biće zadužena Kaya. Događaj se realizuje uz podršku platforme za mlade umetnike i aktiviste AKC Egzoprostor, koja je od 2014. do danas omogućila saradnju više od 50 mladih rege, pank i hiphop umetnika iz Srbije i regiona. Ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti na dan događaja, po ceni od 200 dinara.

Pored Beograda, Raggalution će nastupiti još i u Somboru, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Prizrenu, Osijeku, i Skoplju.

Promocija albuma „Gatekeeper“
Doček Dana mladosti u Beogradu
Od 24. maja, 21h do 25. maja, 02h posle ponoći
klub Alternativa, Lomina 14, Beograd

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne