Umetnicki ansambl MO "Stanislav Binicki", dirigent Pavle Medakovic, solista Pavle Krstic - klavir u Domu Vojske Srbije, Brace Jugovic 19, cetvrtak 25. maj. 2017. godine u 20h, održaće koncert OMAZ BETOVENU - Egmont uvertira, Koncert za klavir i orkestar br. 3, Simfonija br. 8. Pavle Krstić je rođen 1998. godine. Student je prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova od 2013. godine. Počeo je da svira klavir sa 6 godina, a osnovnu i srednju muzičku školu završio je u klasi Milene Apić.

Nastupao je kao solista na značajnim manifestacijama u prestižnim salama u Srbiji, kao i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji, Italiji, Nemačkoj, Španiji, Rusiji, Švajcarskoj, Kazahstanu, Ukrajini, Lihtenštajnu, San Marinu, Estoniji, Holandiji... Izveo je više solo resitala, od kojih prvi na svoj dvanaesti rođendan. Kao solista je sa orkestrom svirao na otvaranju Svetske konferencije klavirskih pedagoga u Sinagogi u Novom Sadu (2009, 2011) sa kamernim orkestrom "Kamerata akademika" i dirigentom Aleksandrom Kojićem, sa 17 godina je dva puta integralno izveo oba Šopenova koncerta sa Ansamblom MO Stanislav Binički i dirigentom Pavlom Medakovićem (u Sali Doma Vojske Srbije i Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine), kao i Šopenovog koncerta u f- molu sa Ukrajinskom filharmonijom i Maestrom Mikolom Dadjurom. Predstavljao je Srbiju na ”Balkan festivalu” u Tivtu (2010), a učesnik je i festivala: ”Vienna Young Pianists” u Beču (2012), ”Neuhaus festival” u Moskvi (2013), ”Astana piano passion” u Kazahstanu (2014, 2017), "Spazio Klassik" u Bolcanu u Italiji (2016). Takođe je učestvovao na mnogim letnjim i zimskim akademijama u Srbiji, kao i  ”Mendelssohn” u Lajpcigu (2014, 2016), ”Enharmonia” u Esteponi u Španiji (2014), ”Junior Piano Academy Eppan” u Italiji (2015) i ”Cagliari International Music Academy” na Sardiniji u Italiji (2015), ”Wilhelm Kempff Akademy” u njegovoj vili u Pozitanu u Italiji (2016), ” Mozarteum International Summer Academy” u Salzburgu u Austriji (2016).
Dobitnik je stipendije na Internacionalnoj muzičkoj akademiji u Kneževini Lihtenštajn i redovno učestvuje na intenzivnim nedeljama i aktivnostima Akademije, te je kao istaknuti polaznik nastupao na Festivalu ”NEXT GENERATION” u Švarcajskoj (2016).

Pohađao je više majstorskih kurseva kod renomiranih pijanista i pedagoga kao što su: Pavel Gililov, Stanislav Judenič, Kristiane Karajeva, Andrea Bonata, Ferenc Radoš, Arbo Valdma, Zigfrid Mauzer, Rita Kinka, Dorian Leljak, Tatiana Zelikman, Natalia Trul, Masahi Katajama, Suzana Špeman, Jovanka Banjac, Anton Fojt, Snežana Panovska...

Pavle je osvojio preko 30 nagrada na domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima. Najznačajnije nacionalne su prve nagrade i titule LAUREATA na Republičkim takmičenjima muzičkih i baletskih škola Srbije i Festivalu mladih muzičara u Sremskim Karlovcima, a od 17 internacionalnih izdvajaju se: I nagrada na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Zlatko Grgošević u Zagrebu (2008), III nagrada na međunarodnom takmičenju ”Virtuosi per musica di pianoforte” u Usti nad Labem u Češkoj Republici (2009), I nagrada na Međunarodnom takmičenju Petar Konjović u Beogradu (2010), I nagrada na 7. Međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste EPTE Hrvatske u Osijeku (2011), III nagrada na međunarodnom takmičenju ”Concours international de piano Lagny-sur-Marne” u Francuskoj (2013), DIPLOMANT nagrada na prestižnoj manifestaciji ”IV Neuhaus festival” u Moskvi (2013) i bio jedini selektovani učesnik u svojoj kategoriji van Rusije, SREBRNA MATRJOŠKA na ”Boljšoj festivalu” u konkurenciji solista i kamernih sastava učenika srednjih škola, studenata osnovnih, master i doktorskih studija na Mokroj Gori (2014), III nagrada na 10. međunarodnom takmičenju ”Chopin Golden Ring” u Radovljici u Sloveniji (2014). Pobednik je i dobitnik najveće nagrade JUNIOR PRIZE na ”Junior Piano Academy Eppan” u Italiji (2015). Takođe je ove 2016. godine bio laureat na konkursu " Vladimnir Horovic" u Kijevu i dobitnik II nagrade i Specijalne nagrade za najbolje izvedeno savremeno delo na jednom od najprestižnijih međunarodnih takmičenja za pijaniste do 19 godina "International Piano Competition for Young musicians"  Enshede u Holandiji.

Kao učenik osnovne i srednje škole je bio dobitnik pokrajinskih i više nagrada iz Fonda za mlade talente Republike Srbije i Stipendije izuzetno nadarenim učenicima i studentima Ministarstva prosvete Republike Srbije, a na 7. Svetskoj konferenciji klavirskih pedagoga 2015. mu je dodeljena nagrada za izuzetna dostignuća mladog pijaniste iz Srbije ”World Piano Teachers Association’s Young Serbian Pianist Achievement Award”

Pavle Krstić je dobitnik Nagrade ArtLink - Societe Generale najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji u 2016. godini.

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18