U nedelju 4. juna, Ministry, jedan od najuticajnijih i najznačajnijih industrial metal bandova svih vremena, održaće koncert u Barutani, na Kalemegdanu. Ovaj sastav je poznat po nesvakidašnjem scenskom nastupu i sjajnoj atmosferi, pa isto može da se očekuje i na koncertu u Beogradu. Iako se verovalo da će njihovo prvo i poslednje gostovanje u našoj zemlji biti na Main stage-u EXIT Festivala 2008. godine, kada se bend nalazio na svojoj oproštajnoj turneji, harizmatični vođa Al Jourgensen se ponovo našao na sceni sa ostatkom benda četiri godine kasnije. Nedugo zatim je preminuo gitarista Mike Scaccia i posvećen mu je poslednji studijski album - „From Beer to Eternity“, objavljen u 2013. godini.

Tokom nekoliko decenija, kroz ovu grupu je prošlo dosta muzičara, a jedina konstanta u svom tom vremenu je upravo živopisni frontmen Al Jourgensen, jedna od legendarnih figura alternativne scene devedesetih godina prošlog veka. Iako su davne 1981. godine započeli karijeru kao new wave synthpop bend, u drugoj polovini osamdesetih, sa drugim izdanjem - „Twitch“ i sledećim albumom - „The Land Of Rape And Honey“, napravili su veliki zaokret u zvuku i postali pioniri industrial metala.

Planetarnu popularnost bend je dostigao albumom „Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs“ iz 1992, pre svega singlom „Jesus Built My Hotrod“, koji se smatra najznačajnijim izdanjem industrial muzike. Imao je tiraž od gotovo 2 miliona primeraka i otvorio je put za mainstream uspeh izvođačima kao što su Marilyn Manson, Nine Inch Nails i Rammstein.

Aktuelnu postavu benda, koja će nastupiti na beogradskom koncertu, pored Al Jourgensena čine John Bechdel (Fear Factory), Sin Quirin (Revolting Cocks) i trojica muzičara koji su sa drugim bendovima već nastupali pred publikom u Srbiji. To su: Cesar Soto (Pissing Razors), Jason Christopher (Prong) i Roy Mayorga (Nausea, Amebix, Shelter, Soulfly).

Karte za koncert benda Ministry, u produkciji „Strangefear“, nalaze se u prodaji putem Eventim prodajne mreže, po ceni od 2490 dinara.

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne