Kontakt 2019 najavljuje vrlo uzbudljiv muzički program u Cetinjskoj 15.  Popularni mladi bendovi Stereo Banana, Helem Nejse i Jufkamental nastupiće u okviru Kontakta 2019 u klubu Elektropionir, u petak, 22. marta 2019. u 21:00h. Ulaznice za ove koncerte po ceni od 600 dinara mogu se kupiti u kafeu Šikarica (Skadarska 22), kao i na vratima klubova uoči koncerta. Stereo Banana je poznati,eksplozivni niški dvojac, rodonačelnik novog žanra u muzici zvanog kungfuzija, koju čine Nemus i Naopak. Ovaj bend gruva već duži niz godina, a samo tokom prošle godine je svirao na brojnim festivalima, kao što su EXIT, LoveFest, Seasplash, Backyard Art, Belgrade Beer Fest, Regius. Iza sebe imaju dva albuma, nekoliko izuzetnih spotova, za koje su čak i nagrađivani.

Helem Nejse kombinuju više muzičkih žanrova u kojoj dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub  što čini ovu skupinu vrlo interesantnom i mlađoj i starijoj publici. Tekstovi su socijalno angažovani, inspirisani stvarnim likovima i događajima iz društva, a neretko sadrže i po koju duhovitu doskočicu. Rasprodati tiraži njihovog albuma prvenca „Go u gostima“, objavljenog u aprilu 2017.godine ovom mladom bendu otvara regionalnu perspektivu, a video spotovi sa ovog albuma privukli su veliku pažnju publike.  Regionalnim hitom „Kabadahija“ ukrstili su snage sa beogradskim muzičarom Markom Louisom.

Jufkamental je tročlani bend nastao u programu Rock škole Mostar, u februaru 2016. godine. Bend je imao priliku da deli binu i s poznatim imenima kao što su Kultur Shock, Disciplin A Kitschme, M.O.R.T i Repetitor. Sviraju mešavinu punk-a, grunge-a i većine podžanrova alternativne muzike.

Komleti ulaznica, u ograničenom broju, u kojem se nalaze propusnice za sve programske celine i sve koncerte, u prodaji su po povlašćenoj ceni od 5.000 dinara. Pakete je moguće kupiti u klubu Zaokret u Cetinjskoj 15 i kafeu Šikarica u Skadarskoj 22.

Više informacija na: www.kontakt.org.rs


<<  Maj 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..