Dvadesettreće izdanje festivala Ring Ring je započelo promotivnim koncertom u Studentskom kulturnom centru u ponedeljak 14. maja, a nastavljen je sinoć koncertom berlinskog trija Sawt Out  u Studiju 6 Radio Beograda . To je bio sjajan uvod za glavni program festivala koji će svake večeri od 17.do 20. maja omogućiti ljubiteljima jazza, improvizacije, etno zvuka i savremene muzike da uživaju u dvostrukom koncertnom programu. Već u četvrtak će se po prvi put u Beogradu predstaviti mladi novosadski sastav Dragon's Fuel, koji će ove večeri pojačati italijanski gitarista Alberto Miorin, a nakon njih veterani improvizacije, švajcarski kvartet OM.

Od džez i fri džez majstora domaćoj publici će se ponovo predstaviti Livio Minafra, Ken Vandermark i Paal Nilssen-Love, aposebna poslastica su svetske premijere zajednički nastup naše pevačice Svetlane Spajić sa Livio Minafrom, te duo pijanistkinje Marine Džukljev sa bubnjarem Aronom Portelekijem.

Organizator najavljuje iznenađenje za poslednje veče festivala, kad će nastupiti trio Širom iz Slovenije i luksemburški duo Nataša Grujić i Steve Kasper. No, sudeći po interesu publike, ona je već odlično obaveštena i karte za 20. maj se najbolje prodaju.

Link na video: ovde

<<  Decembar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..