Fondacija ’’Novi Sad 2021’’ podržaće četvrti po redu Festival srpskog podzemlja koji će se održati  16 i 17. marta 2018. u SKCNS Fabrici. Ranija izdanja festivala održala su se u Beogradu, a svoj novi dom Festival srpskog podzemlja nalazi u Novom Sadu. Ovim povodom, u sredu 14. marta, u 12 časova u prostorijama SKCNS Fabrike, održava se konferencija za novinare na kojoj će biti više reči o realizaciji festivala.

Na konferenciji će se prisutnima obratiti: Nemanja Vuković, PR Studentskog kulturnog centra Novi Sad; Žikica Milošević, frontmen benda Sputnik iz Novog Sada podeliće sa prisutnima svoja očekivanja od Festivala iz ugla učesnika; Nemanja Milenković, direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ sa prisutnima će podeliti svoje viđenje oživljavanja tzv. Kineske četvrti kroz buđenje alternativne scene u Novom Sadu.

Glavni cilj održavanja festivala jeste objedinjavanje i okupljanje što većeg broja nezavisnih umetničkih krugova koji nemaju dovoljnu podršku medija i institucija. Ovogodišnji Festival srpskog podzemlja u Novom Sadu (SKCNS Fabrika) traje dva dana. Prvi dan festivala, 16. mart, biće posvećen muzičkim pravcima kao što su: dark, gothic, electro rock, eksperimental, neizostavnim činiocima andergraund subkulture. Svoje nastupe za 16. mart potvrdili su: Umbra, Sputnik, Asphalt chant i drugi. Nakon zvaničnog koncertnog dela programa očekuje nas nastup specijalnih gostiju koji će nas provesti kroz istoriju dark, goth, ebm i ostalih srodnih pravaca u sklopu svojih DJ segmenata. Afterparty će biti propraćen nastupima: DJ Akasha, DJ Nenad Bekvalaac, a isto veče posetioci će imati priliku da pogledaju i dokumentarni film Vanila stop! koji je urađen u VICE produkciji, a posvećen domaćoj Goth kulturi.

Drugi dan festivala odvijaće se na dve bine na kojima će svoje odlične nastupe održati 14 bendova sa domaće scene: Janner. Nemesis, Replicunts, Putrid blood, Hill, i drugi...

Tokom oba festivalska dana, publika će imati priliku da poseti izložbu nezavisnih i underground umetnika - čak 36 likovnih umetnika iz svih krajeva naše zemlje predstaviće svoje radove.

<<  Septembar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne