Osveženje na domaću alternativnu scenu doneo je pesmom ,,Ćuti", oduševio nas je i obradom kultne stvari ,,Krokodili dolaze" Električnog orgazma, kojoj je udahnuo novi život, a sada nam donosi i ,,Krtice"! Milenko Vujošević, poznatiji kao ENSH, nakon višemesečnog boravka u Kanadi i nastupa na mnogim festivalima, od kojih se posebno izdvajaju Canadian Music Week u Torontu i Electric Picnic u Irskoj, vratio se sa novim spotom i novom regionalnom turnejom!

,,Krticama" Ensh opisuje vreme u kojem živimo . 

Kratko je vreme
A nema proba
Kupio teren
A cena sloboda
Ali i dalje krtica kopa
I još čeka cenu svega...

,,Krtice, one mile malene" već su izazvale razne polemike, pre svega zbog provokativnog spota.
Ensh je od samog početka važio za beskompromisnog umetnika, pa je tako i sa novim video-artom koji je pred nama.

Redefinišući postavke žanra Ensh uspešno kreira autentičnu i  jedinstvenu viziju elektro-popa uz snažnu bas podlogu, izražen sint zvuk i dominantan glas. I nastup! Ensh je atrakcija koju je neophodno ne samo zvučno već i vizuelno doživeti, kako kroz oštre i esperimentalne spotove tako i kroz energijom nabijene žive performanse.

Publika u regionu biće u prilici da ga vidi u n arednim danima, i to:

12/05 Zagreb @ Klub Exit
13/05 Split @ Judino Drvo
18/05 Beograd @ Elektropionir
19/05 Novi Sad @ CK 13
20/05 Kragujevac @ KC UMMUS
25/05 Banja Luka @ Žiža
26/05 Sarajevo @ Kriterion
27/05 Mostar @ OKC Abrašević

Na turneji će ga pratiti mladi i sve popularniji umetnik Sergio Lounge, beogradski tastaturista. Pre nego što je pronašao svoj instrument u kompjuterskoj tastaturi, oprobao se u raznim sastavima svirajući gitaru, bas gitaru, flautu i kontrabas. Žanr koji je prihvatio na kraju najbolje pristaje njegovom imenu - lounge muzika, sa primesama italo-diska, šlagera i eksperimentalne muzike.


<<  Maj 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne