Novo Doba 9: Yvan Alagbé / EROS NEGRO / passage du désir

Novo Doba 9: Yvan Alagbé / EROS NEGRO / passage du désir
pet, 12. oktobar 2018 - pet, 26. oktobar 2018
Belgrade, Srbija

Deveto izdanje festivala Novo Doba gori vatrom crnog erosa. Ivan Alagbe u Uličnoj galeriji, u pasažu žudnje od 12. do 26. oktobra podgrevaće prolaznike najboljim robovlasničkim zapletima koje će pratiti bogat muzički program i Fijuk sajam. Ivan Alagbe je osnivač francuske izdavačke kuće Amok, koja je ujedinjenjem sa belgijskim izdavačem pod nazivom Freon, dala čuveno jedinjenje Frémok (FRMK). FRMK je već tokom devedesetih postao najozbiljniji igrač na sceni nezavisniog stripa i izdavaštva, pokrenuvši plemenitu tendenciju i talas širenja stripa ka drugim umetničkim žanrovima

Podrazumeva, izlaženje iz uskog kruga poznatih obrazaca kada su u pitanju formati, tehnike i narativni standardi. Alagbeovi najpoznatiji radovi objavljeni su u knjizi Yellow Negros and Other Imaginary Creatures, istraživanju ljubavi i rase, ugnjetavanja i bekstva. To je i izvanredan eksperiment o vizuelnoj naraciji i duboko ličnom političkom stavu.

Ivan je kopile klasične vizuelne naracije, priče koja se vrti, trake koja ne prestaje, slike na traci, bande dizajna, kao i nove aristokratije savremenog stripa, novog klasičnog vizuelno narativnog izražaja, vešto skrivenog u podžanrovima, žanrovima, b produkciji, gde i f-ovima naših dijagnoza/pozdrav za f-ovce iz drajzerove/, mešanih medija, mlađi brat, nedovoljno razvijen, mentalno i starije, sestre, filma, slikovnica, literature i grafičkih disciplina u dijapazonu od apstraktnog slikarstva, antipop arta, paraarta, underground estetike koja nije estetika ali je postala nakon pregovora predstavnika zaraćenih strana.

www.fremok.org
www.theparisreview.org/blog

++++ Muzička pratnja: Louis Minus ii (Francuska)

Veliko iskustvo na srednjoškolskim svirkama iz sredine 90ih gde su se koristili saksofoni i grandž zvuk dalo im je ideju da naprave veliki kambek i da predstave francusku u najboljem svetlu.

++++ Program festivala potražite na linkovima: ovde


Mikro Art, Ulična galerija
Terazije 27 - Bezistan, pešački prolaz , Belgrade
<<  Jun 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..