Od 21. decembra u bioskopima širom Srbije!  Publika koja je prisustvovala domaćoj premijeri filma “Ferdinand” proteklog vikenda u bioskopu Cineplexx Delta City imala je priliku da uživa u toploj i šarmantnoj priči koja je osvojila srca ljudi širom sveta, i da se druži sa glumcima koji su pozajmili glasove likovima iz ovog dugoiščekivanog animiranog filma. Crvenim tepihom su prošetali glumci sinhronizacije Aleksandar Radojičić, Milena Živanović, Dejan Dedić, Stefan Bundalo, Igor Lazić Niggor, Srđan Čolić (Moby Dick), Ivona Rambosek, Milan Pajić, kao i mnoge javne ličnosti iz sveta filma i muzike u pratnji dece...

U domaće bioskope  4. januara stiže epska priča Legenda o Kolovratu, o legendarnoj borbi iz bogate ruske istorije u kojoj malobrojni  neustrašivi ratnici brane svoju zemlju od hiljada dobro obučenih vojnika. Film je za nepune dve nedelje u Rusiji pogledalo preko 2 miliona ljudi, I već sada je ozbiljan kandidat za najgledaniji ruski film u istoriji. Ovo je priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti, ali i o istinskim herojima. “Heroj je običan čovek, ili žena, koji prihvata probleme, suočava se s njima, koji preuzima odgovornost za sve u životu i ko ne traži lakši način da dođe do rešenja. Heroj nije heroj zbog nekih posebnih moći, već zbog posebne snage volje da se uzdigne u teškim momentima.

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs poziva sve zainteresovane starije od 18 godina, da učestvuju u nagradnoj igri #europeanfilmchallenge i takmiče se za vredne nagradne. Publika se poziva da odgleda 10 evropskih dokumentarnih filmova na različitim platformama (internetu, bioskopima, festivalima, televiziji, itd.), objavi naziv filma i platforme na kojoj je film odgledan, postavi fotografiju kao dokaz i haštag #europeanfilmchallenge. Nakon određenog vremena organizator takmičenja će selektovati pobednika, koji će osvojiti atraktivnu nagradu – put na jedan od najvažnijih međunarodnih filmskih festivala A+ kategorije.

U bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center održana specijalna fanovska projekcija filma "STAR WARS - POSLEDNJI DŽEDAJI" (STAR WARS: THE LAST JEDI). Neponovljivu atmosferu upotpunili su brojni fanovi Star Wars sage. Mnogi od njih došli su u kostimima omiljenih junaka, sa svetlosnim sabljama i droidima, a posebno smo srećni zbog činjenice da su dolazili i  sa svojim mališanima i tako pokazali da se ljubav prema ovim filmovima prenosi generacijama. U prepunoj sali bioskopa našli su se i Gordan Kičić (glavni glumac filma "Patuljci sa naslovnih strana" čija se premijera očekuje 17.01.2018.), Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Marko Kon, Lena Bogdanović, Dušica Novaković.

Treće izdanje Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF) sinoć su svečano otvorili direktor i selektor Festivala  Miroslav Mogorović i glumica Narodnog pozorišta u Prištini Jasmina Stoiljković, a odmah potom prikazan je film Emira Kusturice „Na mlečnom putu“ u kojem pored reditelja glavne uloge igraju Monika Beluči, Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović. Direktor festivala, filmski producent Miroslav Mogorović pozdravio je prisutne gledaoce u punoj sali Doma kulture Gračanica i zahvalio se partnerima na saradnji u realizaciji ovoga festivala. Ujedno je izrazio očekivanje da se sa realizacijom ovog festivala važnog za kulturni život Srba sa Kosova i Metohije nastavi i u budućnosti, s tim da će posebna pažnja biti posvećena prikazivanju filmova iz programa KMMFF i u drugim srpskim enklavama.

KOKICE TERAPIJA je novi mesečni program Doma omladine koji predstavlja katarzičnu bioskopsku terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo, s predavačima koji su renomirani psihoterapeuti različitih škola i pravaca. Na trećoj seansi KOKICE TERAPIJE 18. decembra 2017. u 19h u sali Amerikana, Doma omladine Beograda biće prikazan film Gustava Tareta “Zidovi koji nas dele” / Medianeras (Argentina, Španija i Nemačka, 2011).

<<  Decembar 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne