Kulturno udruženje Excellence u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom predstavlja IX izdanje Italian Film Fashion Festivala koji će biti otvoren u utorak, 25. septembra. Cilj Festivala, koji se treći put organizuje u Beogradu, jeste promocija novijeg italijanskog filma a posebno mladih talenata. Zahvaljujući saradnji sa Institutom Luče/Činečita iz Rima, fokus Festivala će biti na debitantskim ostvarenjima nove generacije italijanskih reditelja. Festival se održava od 25. do 27. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci. Biće prikazano ukupno šest filmova u originalnoj verziji sa titlovima na srpskom.

Program projekcija:

Utorak, 25. septembar

18.00 - Slobodna (2018), režija: Lučano Siligini; nakon projekcije uslediće susret sa rediteljem

20.30 - Sloboda ne sme da umire na moru (2017), režija: Alfredo Lo Pjero; nakon projekcije uslediće susret sa producentima filma

Sreda, 26. septembar

18.00 - Uši (2016), režija: Alesandro Aronadio; nakon projekcije uslediće susret sa rediteljem

20.30 - Dajtona (2017), režija: Lorenco Đovenga; nakon projekcije uslediće susret sa rediteljem i glavnim glumcem

Četvrtak, 27. septembar

17.00 - Mladi, zdravi i skoro pa i dobrog izgleda (2018), režija: Alesandro Tamburini

20.30 - Nepovezani (2018), režija: Kristijan Maraziti; nakon projekcije uslediće susret sa rediteljem

U okviru Festivala predviđeni su i susreti između stručnjaka na kojima će biti reči o situaciji u filmskom sektoru u Evropi koji se brzo menja, o ulozi javnih institucija, o nezavisnom filmu u Italiji, Srbiji i na Balkanu, o ulozi udruženja, o dinamikama koje nove platforme nameću filmskoj distribuciji, o potrebi da se podrže nezavisne produkcije na njihovom putu ka internacionalizaciji, kao i o mogućnostima za novim italijansko-srpskim koprodukcijama.

<<  Avgust 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..