Festival će se održati od 30. avgusta do 1. septembra 2018. godine na više ambijentalnih lokacija u gradu Sisku, a njegovo otvaranje održat će se u sisačkom Starom gradu. Star Film Fest je filmski festival međunarodnog karaktera posvečen mladim filmašima. Festival aludira na mlade, talentirane umjetnike te im pruža šansu da svoje filmove, umjetničke uratke pokažu široj javnosti. Cilj festivala je omogućiti prvi korak mladim filmašima, polaznicima ADU ili ALU te im tako pomoći u daljnjem napredovanju i razvijanju filmskih karijera.

Star Film Fest je filmski festival čije se filmske projekcije odvijaju na otvorenom, ispod nebeskog svoda, te predstavlja okupljalište mladih iz Siska i Sisačko-moslavačke županije, Hrvatske i svijeta. Jasno, jednostavno, ljupko i ozbiljno daje mladim, talentiranim umjetnicima šansu da svoje filmove, umjetničke uratke pokažu javnosti. Festival okuplja mlade umjetnike od osamnaeste do trideset i pete godine, ali nema definiranu dobnu granicu sudionika. Cilj festivala je predstaviti i projicirati impozantne, kvalitetne te zanimljive filmove. 

Filmske kategorije koje će biti na Star Film Fest-u su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski, one take i animirani filmovi. Grad Sisak je industrijski grad, te je tako i Star Film Fest poseban po tome što jedini u svijetu ima kategoriju industrijskoga filma i ta kategorija ga čini različitim od drugih. Najveća posebnost festivala ove godine je i nagrada za film socijalne tematike.

Osim standardnih filmskih i fotografskih radionica, održat će se natječaj za fotografije i umjetničku instalaciju, izložba umjetničkih instalacija inspirirana filmom te fotografska izložba. Glazba, neizostavni dio filmova, također će dobiti svoje mjesto pod festivalskim zvijezdama tako da će posjetitelji moći uživati uz glazbu mladih umjetnika.

Potporu projektu su već dali predstavnici lokalne i regionalne samouprave te predstavnici filmske industrije iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i SAD-a, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatski filmski savez te je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Star Film Fest prepoznali su razni partneri i sponzori poput generalnog sponzora INE i medijskog  HRT-a. Četvrti Star Film Fest pokazao se kao veliki uspjeh. Zaprimljeno je 549 filmova iz Hrvatske i svijeta, a u program je uvršteno 38 najboljih po odabiru stručnog žirija. Odabrani filmovi došli su od autora iz Hrvatske,​ ​BiH,​ ​Španjolske,​ ​Belgije,​ ​Francuske,​ ​Latvije,​ ​Njemačke,​ ​Italije, Rusije,​ ​Zapadne​ ​Sahare,​ ​Argentine,​ ​Izraela​ ​i​ ​Perua.​ ​U tri dana, koliko je Star Film Fest trajao, posjetilo ga je dvije i pol tisuće zaljubljenika u film. Star Film Fest iz godine u godinu postaje sve važnije okupljalište filmaša i filmofila iz Hrvatske i svijeta čime smo iznimno ponosni.

<<  Februar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    
   

Putopisi, Intervjui..