IZLOŽBA UROŠA ĐURIĆA "NA PRODAJU"

IZLOŽBA UROŠA ĐURIĆA
pet, 16. jun 2017 - čet, 31. avgust 2017

IZLOŽBA UROŠA ĐURIĆA  "NA PRODAJU" BIĆE OTVORENA U BEOGRADSKOJ GALERIJI "NEŠOVIĆ FAJN ARTS" U PETAK 16. JUNA 2017. U 19 ČASOVA. Na izložbi će se naći radovi nastali u periodu od 1997 do 2016. godine različitih tehnika i formata iz ciklusa koji su većinski obeležili Đurićevo prisustvo na internacionalnoj sceni kroz izložbe održane u institucijama poput Frankfurter Kunstverin-a, pariskog Jeu de Paume-a, kaselskog Kunstahalle Fridericianum-a, bečke Secesije ili varšavske Zahenta galerije.

Inicijativa galerije Nešović Fine Arts ima za cilj da kroz presek nekoliko istaknutih autora različitih generacija predstavi javnosti i (uspavanom) tržištu trenutni presek, viziju moguće ponude i uspostavljanje drugačijih standarda ovdašnje scene.  Savremena likovna scena poslednjih decenija predstavlja najdinamičniju i međunarodno najverifikovaniju oblast u našoj kulturi. Ono što izostaje usled neizostavne vrednosne konfuzije u periodu tranzicije je njeno etabliranje u miljeu u kojem nastaje.  Institucionalna kriza koja je prisutna skoro deceniju, pa i duže, posledično je stvorila vrednosni vakuum u kojem više aktivnih generacija koje postoje i rade na sceni nemaju mmogućnosti da zvanično potvrde svoje domete. Nemogućnošću produkcije velikih izložbi u urušenim državnim institucijama, nepostojanjem stručne periodike i programskog izdavaštva, osiromašenih medija i fondova, kao i galerijskog tržišta koje stagnira što u komisionoj ponudi prema ukusu većine, što u sivoj zoni, naša javnost ostaje uskraćena za visoke domete ovdašnje stvaralačke prakse.

U periodu od 16. juna do kraja leta u galeriji Nešović Fine Arts u Čumićevom sokačetu biće u ponudi radovi iz perioda 1997-2016. različitih tehnika i formata iz ciklusa koji su većinski obeležili Đurićevo prisustvo na internacionalnoj sceni kroz izložbe održane u različitim institucijama.

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne