Svetlana Volic: NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet @Salon MSUB

Svetlana Volic: NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet @Salon MSUB
čet, 9. mart 2017 - pon, 10. april 2017
Beograd,

Muzej savremene umetnosti vas poziva da u četvrtak 9. marta 2017. godine od 18 časova prisustvujete stručnom vođenju kroz izložbu „NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet“ i razgovoru sa umetnicom Svetlanom Volic i kustoskinjom izložbe Unom Popović. Video instalacija „NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet“ druga je u nizu ambijentalnih izložbi u sklopu većeg umetničkog projekta Svetlane Volic „NON FINITO/Izvođenja prostornih narativa“.

Drugi pasaž „Gde prestaje svet“ komponovan je za Salon MSUB, kao nov prostorni narativ kompleksnije strukture, virtuelni predeo kroz koji se posmatrač kreće i čiji međuzavisni sadržaji nude mogućnost višeslojnog čitanja, povezivanja, percepcije i projekcije.
 
Svetlana Volic rođena je u Beogradu 1974. godine. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Čedomira Vasića. Od 2014. godine zaposlena je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju asistenta, na kom pohađa i doktorske umetničke studije (mentor prof. Mileta Prodanović). Izražava se kroz različite medije: slikarstvo, video, video-instalacije, fotografiju, grafički i scenski dizajn. Realizovala je 11 samostalnih izložbi i učestvovala na preko 60 grupnih izložbi, simpozijuma i festivala u zemlji i inostranstvu (Makedonija, Češka Republika, Crna Gora, Estonija, Letonija, Mađarska, Bugarska, Italija, Grčka, Kanada, SAD i Nemačka). Realizovala je 18 video-instalacija za različite pozorišne predstave. Dobitnik je stipendije fondacije CEC ArtsLink, Njujork, SAD, 2013. Njeni radovi nalaze se u inostranim i domaćim kolekcijama.

Salon Muzeja savremene umetnosti Beograd
Pariska 14

Izložba traje
do 10. aprila 2017. godine

Radno vreme:
od 12 do 20 časova
svakog dana osim utorka.

Ulaz je besplatan.


Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd
<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314
27