Repertoar pozorišta LeStudio za vikend

Repertoar pozorišta LeStudio za vikend
pet, 17. maj 2019 - ned, 19. maj 2019
Beograd, Srbija

U petak 17. maja u 20.30h možete pogledati predstavu „Istrajnost“ inspirisanu dramom „Parobrod Istrajnost“ Šarla Vildraka, u koprodukciji Kroz prozor # Fabrika (teatar Le Studio) i Puls teatara, 2015. U subotu 18. maja u 20h je otvaranje izložbe Kristine Tice (Cabaret Mystique) + Jam session. Izložba pod nazivom „Cabaret Mystique“ predstavlja deo iz serije slika Kristine Tice, nastalih u protekle tri godine, postavljene unutar pozorišnog ambijenta Le Studia u okviru jednovečernjeg događaja - izložbe, sa težnjom da otvori komunikaciju između slikarstva, teatra i muzike i da aktivno oformi učesće posmatrača u celokupnoj postavci. U nedelju 19. maja u 20h je gostovanje predstave SO - priča o ponovnom susretu dva čoveka, priča o prijateljstvu i usamljenosti, priča svih onih koji su bežeći od nepravde izgubili pravdu.  

PETAK, 17. MAJ, 20:30 h
Predstava „Istrajnost“
inspirisana dramom „Parobrod Istrajnost“ Šarla Vildraka
 
Kooprodukcija: Kroz prozor # Fabrika (teatar Le Studio) i Puls teatar, 2015.
 
Dva brata koja su sticajem okolnosti bila razdvojena, odlučuju da zajedno emigriraju u Ameriku usred ekonomske krize. Jan i Siniša nalaze se u Trstu sa namerom da se ukrcaju na brod „Tenacity”, koji treba da ih odvede na drugi kraj okeana. Međutim, tek što su stigli u luku, shvataju da zbog kvara na motoru ne mogu da nastave svoj put. Tako će provesti tri nedelje u kafani „Vera” – nekoj vrsti poslednje jugoslovenske ambasade na itaijanskom tlu – u društvu zavodljive Selme i nesrećnog pijanice Đura.    
 
Režija i dizajn svetla: Jean-Baptiste Demarigny
Glume: Mirko Jokić, Biljana Mutavdžić, Jean-Baptiste Demarigny, Aleksandra Obradović i Marko Petrović
Scenografija i video: Sanja Maljković
Tehnička podrška: Bojana Đuričić i Ivan Bobun
Grafički dizajn: Sanja Karić

Cena karte: Sa rezervacijom: 550 / 350 za studente, penzionere i nezaposlene
Bez rezervacije: 750

SUBOTA, 18. MAJ, 20 h
Otvaranje izložbe Kristine Tice (Cabaret Mystique) + Jam session
 
Izložba pod nazivom „Cabaret Mystique“ predstavlja deo iz serije slika Kristine Tice, nastalih u protekle tri godine, postavljene unutar pozorišnog ambijenta Le Studia u okviru jednovečernjeg događaja - izložbe, sa težnjom da otvori komunikaciju između slikarstva, teatra i muzike i da aktivno oformi učesće posmatrača u celokupnoj postavci.

Kristina Tica je rođena 1995. godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića. Trenutno na master studijama Fakulteta za medije i komunikacije. Bavi se slikarstvom, videom, instalacijom i novomedijskom generativnom umetnošću. Trenutno živi i radi u Beogradu.
 
Nakon otvaranja izložbe, program se nastavlja kroz Jam Session, već poznato uzbudljiv deo stalnog programa Le Studia, sa početkom u 21h, u kome su posetioci pozvani da učestvuju i kao slušaoci, ali i kao izvođači.
 
Ulaz besplatan.
 
NEDELJA, 19. MAJ, 20 h
Gostovanje: predstava SO

Predstava SO je priča o ponovnom susretu dva čoveka, priča o prijateljstvu i usamljenosti, priča svih onih koji su bežeći od nepravde izgubili pravdu.

Dva, na prvi pogled različita životna puta, na zalasku mladosti i ulasku u zrelu životnu dob sreću se poput žiža hiperbole i više nego ikada do tad uviđaju svoje sličnosti. Jedina barijera koja ih sputava da se asimptotski približe jedan drugome jeste sto i flaša žestine na njemu.

Režija: Duško Stanivuk
Glume: Stevan Šerbedžija, Aleksandar Ristanović

Cena karte: Sa rezervacijom: 550 / 350 za studente, penzionere i nezaposlene
Bez rezervacije: 750


Le Studio
Venizelesova 42, Beograd
<<  Septembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..