HATE POETRY BELGRADE #2

HATE POETRY BELGRADE #2
uto, 16. oktobar 2018

U KROKODILovom centru za savremenu književnost 16.10. u 19h, održaće se još jedno javno čitanje hate-mailova i komentara HATE POETRY BELGRADE #2. Učestvuju: : Dragan Bursać i Anita Mitić. Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap.

Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!

Drugi mesec zaredom Dragan Bursać i Anita Mitić čitaće pred publikom toksične komentare i mailove koje su dobijali poslednjih godina a događaj će moderirati Dragan Ilić.

Broj posetilaca je limitiran na pedeset.

Cena ulaznice u pretprodaji 300 dinara a 500 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru. Cena ulaznice na vratima na dan događaja 500 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru. Ulaznice se mogu kupiti u KROKODILovom centru počev od ponedeljka 08.10 u 12 sati. 

<<  Jun 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..