ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST

ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST
sub, 6. oktobar 2018 - ned, 7. oktobar 2018
Beograd,

Drugi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati 6. i 7. oktobra 2018. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci, u Beogradu, u organizaciji Udruženja EKOKULT+, Magazina za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA i Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Ova velika manifestacija arhitekture i kulture okupiće na jednom mestu najpoznatije svetske arhitekte koji će kroz predavanja, radionice i izložbu preneti svoja iskustva i znanja kroz prikaz recentih projekata, arhitektima stručnjacima iz tangencijalnih oblasti, dizajnerima, kao i studentima i doktorantima.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja.

Kroz recentne projekte i studije 10 poznatih predavača iz 10 zemalja sveta ćeauditorijumu predstaviti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. To će biti i prilika da se, po prvi put u Srbiji, razmene iskustava sa sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima:

Benjamin Krick, PassivHaus Institut, Nemačka
Marco Casagrande, Casagrande Laboratory, Finska
Sinus Lynge, Effekt, Danska
Karen McEvoy, Burholz McEvoy Architects, Irska
Alexandros Vaitsos, DECA Architecture, Grčka
Robert Konieczny, KWK Promes, Poljska
Adital Ela, Criaterra Earth Technologies, Izrael
Milan Tomac, Enota, Slovenija
Davor Mateković, Proarh, Hrvatska
Jovan Mitrović, Srbija

RADIONICE

U okviru kongresa biće održane dve jednodnevne radionice namnjene mladim arhitektima i studentima. 

Radionica 1 – 6. oktobar, moderator Marco Casagrande
Radionica 2 – 7. oktobar, moderator Karen McEvoy

Prijave se vrše putem zvaničnog sajta www.congress-saee.com, na kome se takođe nalazi više informacija o predavačima, načinima prijava i cenama kotizacije.
 
Za sve učesnike je obezbeđen simultani prevod sa engleskog na srpski jezik i obrnuto. Broj mesta je ograničen.


Jugoslovenska Kinoteka
Kosovska 11, Beograd
<<  April 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..