9. FESTIVAL NOVO DOBA : JAČA VATRA!

9. FESTIVAL NOVO DOBA : JAČA VATRA!
sre, 10. oktobar 2018 - ned, 14. oktobar 2018

Novo Doba – vaš festival iz komšiluka, vaš prijatelj održaće se od 10. do 14. oktobra – Novo Doba je festival nesvrstanog stripa koji se održava u Zemunu i Beogradu u ovo doba godine. Ove jeseni pripremamo vam deveto izdanje ljubavi i ludila, sa izabranim, prosvetljujućim vizuelnim programom i izvrsnom eksperimentalnom muzikom. Devet godina postojanja svakako čini jedan andergraund festival dugovečnim – ulazimo u srednje doba. Suviše stari da odustanemo, suviše iskusni da bismo bili naivni, suviše tvrdoglavi da usporimo – nazvali smo ovo izdanje JAČA VATRA.

Vizija našeg festivala je na preseku između vizuelnih umetnosti, eksperimentalne muzike, malih izdavača, ljudi, mesta i produkcije. Ako ste u blizini, dođite i pridružite se cirkusu. Ukoliko ne možete da dođete, molimo vas da razmislite o kupovini nekog od proizvoda iz naše kampanje. Sa vrlo malo možemo uraditi mnogo toga.

Za šta nam je potreban novac? Ove godine uspeli smo da dobijemo sredstva za vizuelni program, ali ne i za muzički. Jaču vatru iz zvučnika doneće koncerti izvođača kao što su Trrmà (Italija), Mimi Kawouin (Francuska), Bonne Humeur Provisoire (Francuska), Feberdröm (Švedska), Mangulica FM (Srbija), Lenhart Tapes (Srbija), Moussaka (Srbija) i mnogi drugi. Vaš novac ćemo iskoristiti za putne troškove, iznajmljivanje opreme i plaćanje tonaca. Ako nešto preostane, biće ravnomerno raspoređeno među proleterima kao zasluženi honorari.

Novo Doba se samoorganizuje i finansira volonterskim radom, javnim fondovima i prodajom sopstvene štampane produkcije. U srcu kolektiva je grafička radionica Matrijaršija, sa celogodišnjom produkcijom plakata, printova, knjiga i grafika nekih od najinteresantnijih umetnika koje znamo. Da bismo dopunili festivalski budžet, pripremamo posebnu seriju od devet plakata izrađenih u tehnici sito-štampe, čiji su autori eminentni umetnici i umetnice koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem festivalu: Anne Van der Linden (Francuska), Abraham Diaz (Meksiko), Yvan Alagbé (Francuska), Simon Häussle (Austrija), Veljko Onjin (Srbija), Art Brut Srbija (Srbija), Anna Ehrlemark (Švedska), Bitlsti (Srbija), Vojvoda Milica (Srbija) i Andrej Bunuševac (Srbija).

Ali to nije sve. Možete se dokopati i devetog izdanja ozloglašenog festivalskog kataloga, sa skandaloznim tekstovima, iscrpnim intervjuima, nikada do sada viđenim grafikama, intimnim ispovestima i promišljenim literarnim delima, i sve to po popularnim cenama.

Prodavnica je otvorena, hvala vam.

<<  Avgust 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..