2. BAŠTA BAZAR – NAJAVA

2. BAŠTA BAZAR – NAJAVA
sub, 1. septembar 2018 - ned, 2. septembar 2018

Drugo izdanje Bašta Bazara održava se za vikend 1 i 2. septembra i namenjeno je svima koji traže inspiraciju u prirodi za uređenje svog doma ili bašte. I ovog puta Bašta Bazar se održava u prostoru art komune - Dordol Platz u Dobračinoj 59b. Ovo je odlična prilika da pre kraja leta pronađete biljke, baštenski aksesoar, različite rukotvorine od prirodnih materijala ili hranu koja je napravljena od prirodnih sastojaka ili jednostavno uživate u mirisima i ukusima koje nudi ova manifestacija.

Pored prodajno-izalagačkog dela ovaj Bašta Bazar de u subotu 2. setembra biti posebno zanimljiv jer od 14h počinje “Mala škola disanja” sa Peđom Gnjatidem iz Shiva Shakti joga studija. Tokom ovog čaasa svi prisutni de dobiti praktične lekcije o pravilnom disanju. Disanje je naš najvitalniji i otud najvažniji fizički i energetski aktivni proces a joga je fantastičan protivbalans sedalačkom životu i način da se naša sposobnost da dišemo punim pludima poveda.

Tokom oba dana postojade kutak za dečiju igru i besplatne radionice koju de voditi kreativci iz studija Credo Casa Toys koje se bavi izradom edukativnih igračaka od prirodnog drveta.

Posetioci de na Bašta Bazaru biti u prilici da vide i izložbu karikatura i ilustracija “Flower Power” Jugoslava Vlahovida koja je inspirisana Hipi pokretom i borbom protivn nasilja i rata.

Kupovinom proizvoda na Bašta Bazaru direktno podržavate male lokalne rasadnike iz okoline Beograda koji de ponuditi biljke za enterijer i eksterijer, kao i proizvođače unikatnih rukotvorina bilo da su u pitanju umetničke kreacije ili ručno pravljena, domada hrana kao što su: ajvar, starinski kolači, džemovi i sl. Organizacije Ekonaut i Beogradski festival cveda koje su osnivači Bašta Bazara kroz manifestaciju promovišu pretvaranje zapuštenih gradskih prostora u javne bašte za sve generacije, kao i povedanje kvaliteta zelene infrastrukture grada kroz uvođenja gradskih baštenskih zajednica u Beogradu.

Bašta Bazar daje mogudnost afirmacije svima koji svoju inspiraciju traže u prirodi a nemaju prliku da dođu do publike kroz standarne načine promocije. Želimo da promovišemo kulturu življenja u gradu kroz uvažavanje i slavljenje prirode kako bi imali zdraviju i humaniju životnu sredinu.

Radno vreme 2. Bašta Bazara je u subotu i nedelju, od 10-19h, a ulaz je besplatan.

Organizatori Bašta Bazara su udruženja Ekonaut, Beogradski festival cveda kao i Art komuna – Dordol Platz. Ulaz je besplatan

<<  Jul 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..